Ste na arhivskih straneh, ki se od januarja 2021 ne osvežujejo oziroma dopolnjujejo več. Za veljavno vsebino obiščite www.stud-dom-lj.si.
Študentski dom Ljubljana | Dom podiplomcev Ljubljana

Dom podiplomcev Ljubljana

Nahajate se tukaj

Dom podiplomcev je umeščen v širši center Ljubljane, na Gosarjevi ulici 9. V bližini so Upravna, Ekonomska in Pedagoška fakulteta, Fakulteta za družbene vede. Dom je blizu Dunajske ceste, po kateri potekajo številne linije javnega prometa, ki vodijo mimo slikovitega ožjega centra s številnimi upravnimi, izobraževalnimi in kulturnimi institucijami v razgibanem arhitekturnem okolju na vse konce mesta. Nedaleč  od doma se razprostirajo obsežne zelene površine, kjer se je moč sprehajati ali kolesariti do reke Save, ki nudi predvsem v poletnih mesecih osvežujoč hlad. Bližina športne dvorane in nogometnega stadiona ponuja sprostitev ob zanimivih športnih in zabavnih prireditvah.

V domu je 138 nastanitvenih zmogljivosti, namenjenih za nastanitev podiplomskih študentov tretje stopnje, mladih raziskovalcev in štipendistov.

Nastanitev nudimo v lepo urejenih garsonjerah s sodobno opremljeno  mini kuhinjo,  internetnim priključkom (brezžičnim in kabelskim) ter priključkom za TV.

V domu je na voljo tudi pralnica  za individualno pranje perila, klubska soba in fitnes. V infosobi so na voljo tiskalniki ter internetni priključki.

Poleg tega je v  Domu podiplomcev 34 apartmajev  velikosti 32m2 do 53m2,  namenjenih nastanitvi drugih uporabnikov – gostujočih raziskovalcev, gostujočih visokošolskih učiteljev in visokošolskih sodelavcev v okviru uradnih izmenjav. Vsak sodobno urejen apartma ima mini kuhinjo, dnevni prostor in spalnico.

Druge uporabnike nameščamo v Dom podiplomcev na podlagi sklenjenih pogodb z visokošolskimi zavodi, ministrstvom,  pristojnim za znanost in visoko šolstvo, z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS, raziskovalnimi organizacijami in drugimi državnimi organi.

Stanovalci lahko najamejo tudi parkirni prostor v garaži. V hiši je ves čas prisoten receptor, stanovalci pa se lahko vedno obrnejo na oskrbnika, kadar to potrebujejo. V času uradnih ur se lahko pogovorijo tudi z vodjo Doma.

Vsi razpisi so objavljeni v rubriki Razpisi.

Pravila o nastanitvi v javni zavod Študentski dom Ljubljana si lahko preberete spodaj v prilogi.

Naslov: Gosarjeva 9, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 580 5600
(01) 580 5601
(01) 580 5602
Telefaks: (01) 242 1010
E-naslov:  Kaja Manndić, kaja.manndic@stud-dom-lj.si
Kapaciteta: 138 garsonjer in 34 apartmajev
m2/neto: 6067
Leto izgradnje: 2000
Arhitekt: Zoran Kreitmayer dia.