Ste na arhivskih straneh, ki se od januarja 2021 ne osvežujejo oziroma dopolnjujejo več. Za veljavno vsebino obiščite www.stud-dom-lj.si.
Študentski dom Ljubljana | Vodene vadbe

Vodene vadbe

Nahajate se tukaj

VODENE SKUPINSKE VADBE V ŠTUDENTSKEM DOMU LJUBLJANA

V Študentskem domu Ljubljana našim stanovalcem nudimo cenovno ugodne, strokovno vodene športne vadbe. Namen tovrstnih vadb in športnih dogodkov je izboljševati kvaliteto bivanja naših študentov. Cena vadbe v primeru prijave na celomesečni termin znaša 2,50 EUR na vadbeno enoto,v primeru prijave na posamezni termin pa 3,00 EUR. Na posamezno vadbeno enoto se lahko prijavite preko aplikacije Moj študent, vadnina pa bo obračunana na položnici za bivanje. 

 

Vse kar morate narediti je, da izberete vadbo in se nam pridružite.

Lokacija: Mala dvorana na upravi ŠDL

 

Mens sana in corpore sano.

(Zdrav duh v zdravem telesu.)

URNIK

S prijavami preko aplikacije MojŠtudent začnemo s ponedeljkom, 22.10.2018.

Prijave na : https://student.sd-lj.si/sport/signup

 

OPIS VADB

 

ZUMBA

Zumba je zabavni plesni fitnes trening, ki te v ritmu latinsko-ameriške glasbe napolni z energijo. Gre za vadbo, v kateri se prepletajo nizko in visoko intenzivni intervali.  Intervalni trening povečuje porabo kalorij, posledično pa tudi izgorevanje maščob. Poseben poudarek je na mišičnih skupinah nog, rok, trebuha in zadnjice. Predznanje in soplesalec nista potrebna, priključite se vadbeni zabavi v ritmu latinsko-ameriških valov.

 

FIT VADBA

Fit vadba je vadba za oblikovanje telesa, porabo maščob, pridobivanja splošne kondicijske pripravljenosti in razvoja osnovnih gibalnih sposobnosti. S tovrstno vadbo ne le samo, da preoblikujemo telo, temveč vplivamo tudi na povečevanje (izboljševanje) funkcionalnosti našega telesa v vsakdanjem življenju, pri vsakdanjih opravilih. Najpogosteje je sestavljena iz krožnega treninga ali vadbe po postajah. S tem načinom treninga lahko zelo enostavno prilagodimo trening individualnim potrebam posameznika. Pri  vadbi bomo uporabljali tudi številne pripomočke, kot so: TRX trakovi, drsniki, bosu žoge, težke žoge, elastike, power bagi itn.

Tovrstna vadba je primerna tako za začetnike, kot srednje in visoko trenirane rekreativce. 

 

AERO-FIT VADBA

Vadba AERO-FIT je primerna za vse starosti in fizične pripravljenosti. Gre za vadbo pri kateri oblikujemo celo telo, s poudarkom na trebuhu, nogah in zadnjici. Ker se vaje večinoma izvajajo z lastno težo in z večkratnimi ponovitvami, se mišice utrjujejo in oblikujejo na naraven način. Vadba je sestavljena iz treh delov:

Vadba je sestavljena iz treh delov:

1. Ogrevanje s stopnjevanim tempom.

2. Osrednji del: oblikovanje telesa z lastno težo ali z različnimi lažjimi pripomočki. Za optimalen učinek med krepitvijo mišic vključimo še višje intenzivne / kardio vadbe.

3. Raztezanje za večjo fleksibilnost, sprostitev in dihalne vaje.

 

BURN VADBA

BURN vadba je nova oblika treninga v naši ponudbi. Gre za visoko intenzivno intervalno vadbo, kar pomeni, da je trening sestavljen iz menjav kratkih faz maksimalne intenzivnosti, ter krajših intervalov aktivnega počitka. Taka oblika treninga pospešuje metabolizem in porabo kalorij, njegov učinek pa traja še dolgo po sami vadbi, saj je poraba maščob povečana do 48 ur po vadbi (vračanje kisikovega dolga). Poleg povečane porabe maščob BURN vadba pripomore tudi k zdravju srca in ožilja ter seveda izboljšanju fizične pripravljenosti.

Trening, ki vsega skupaj traja 45 minut, je sestavljen iz  treh delov:

1. Učinkovito ogrevanje, ki nas pripravi na drugo fazo vadbe, pri kateri spoznamo pravilno izvedbo vaj, kar je bistvenega pomena pri intenzivnem delu vadbe.

2. Glavni del je sestavljen iz menjav visoko intenzivnih vaj (predvsem z lastno težo), vmesnih faz aktivnega počitka in priprav na nadaljnje ponovitve. V prvi stopnji bo ta del trajal maksimalno 30 minut, z daljšimi odmori, kasneje pa bomo težili k takšni fizični pripravljenosti, da bo za pravilno izvedbo vaj potrebnih maksimalno 20 minut.

3. Tako intenzivni vadbi sledi sproščanje, ohlajanje telesa ter raztezanje mišic, ki so aktivno sodelovale pri treningu.